Der Vorleser alias The Reader

Elk jaar mis ik haar opnieuw: de Berlinale. Hét filmfestival van Berlijn. Ooit stond ik één keer (gevoelde en echte 15 jaar geleden) langs de rode loper bij het Zoopalast, toen de grootste bioscoop in Berlijn. Ik kan me Julia Roberts herinneren, en Ben Kingsley, en dat ze allebei zo ontzettend kleine mensen waren.

De Zoopalast is zijn titel als grootste bios inmiddels kwijtgeraakt, de Potsdamer Platz heeft de rode loper overgenomen. En daar stapte eergister ook Kate Winslet uit de auto. En eerlijk is eerlijk: dat had ik willen zien. Blijft de film over waar ze voor kwam: The Reader, de verfilming van het Duitse boek ‘Der Vorleser’ van Bernhard Schlink. Een symbiose tussen Engelse en Duitse acteurs (die dan wel Engels spreken, helaas…).

Het boek was heel goed, Kate Winslet in de hoofdrol is veelbelovend. Een Oscar-nominatie heeft ze al binnen.

> Kijk de samenvatting van SpiegelTV

3 antwoorden op “Der Vorleser alias The Reader”

  1. @mandarijn: nu doet ie het wel!
    @sab: lijkt me leuk! Ik weet nog niet precies wanneer ie in Nederland draait…

Geef een reactie