Ik durf me er niet onderuit te wurmen

Ik zou me geheel willen onthouden van het fenomeen ‘uitdelen’. Stiekem weet ik al dat kinderen op school moeten trakteren als ze jarig zijn en dat verschillende winkels daar slim op inspelen door het ene na het andere product te bedenken.

Maar ik vind dat eigenlijk altijd een beetje flauw. Nog steeds hang ik het geloof aan dat je op je verjaardag vooral iets van anderen moet krijgen. Trakteren hoeft van mij niet. Nou goed, dat ene stukje taart, dat lust ik wel. Maar waarom zouden al die andere kinderen ook iets krijgen, terwijl JIJ jarig bent? Daar hebben ze toch hun eigen verjaardag voor?

Goed, nou heb ik iets soortgelijks. Ouders van baby’s op een crèche schijnen anderen ook te trakteren. Als hun kroost één jaar oud is, bijvoorbeeld. Of naar een andere babygroep gaat. Ik zou niet weten wat mij dat als ouder (die niet eens weet welke baby bij wie hoort) aangaat, maar toch heb ik al twee babykoekjes en twee voorleesboekjes in het mandje van mijn zoon aangetroffen. Mooi verpakt, met een lintje en een kaartje.

En aangezien Max morgen zijn laatste dag op deze Gooise crèche heeft, en ik een goede ouder wil zijn en dat niet ongemerkt voorbij wil laten gaan, ben ik toch voor de bijl gegaan. Resultaat zie boven links: een speciale stapel ‘Uitdeelboekjes’ van die dikke kleine oranje kater, met een korte maar krachtige boodschap. Sober, zonder poespas. Zo ver kon ik me dan toch nog inhouden.

2 antwoorden op “Ik durf me er niet onderuit te wurmen”

  1. sjongejonge in wat voor wereld je terecht komt als je moeder wordt… hoewel, ik vermoed zomaar dat ze in doetinchem veel te nuchter zijn voor dit soort dingen (ik wilde bijna ‘onzin’ zeggen)!

Geef een reactie