Ikea

Ons nieuwe huis biedt vele mogelijkheden. Onder andere de optie om eindelijk eens af te komen van alle Ikea-meubels die we in de loop der jaren hebben verzameld. De Magiker-serie voor de boeken in de woonkamer, de Ivar-serie voor de schuur, Pax en Malm in de slaapkamer.

Een goed voornemen dus om de Zweedse zelfbouwmeubels in ieder geval uit de woonkamer te verbannen. Dat lukt ook goed, ware het niet dat die daardoor nu erg leeg is en ook na drie weken nog nagalmt als je iets zegt. De eerste nieuwe meubels zijn besteld bij de Grote-mensen-woonmerkwinkel. En zelfs een boekenkast bij dat andere, degelijke, Zweedse bedrijf. Maar verwend als we zijn door Ingvar Kamprad, kunnen vriend J. en ik maar niet wennen aan levertijden van 10 tot 12 weken. (Mijn verjaardag in April vier ik dus echt pas in Juni, onder andere omdat het huis dan hopelijk is ingericht).

Om te voorkomen dat zelfs onze kleren maandenlang in dozen moeten blijven, gingen we toch maar weer naar binnen bij die blauwe doos met gele letters. Om even diep te zuchten, de nieuwe Pax-kast samen te stellen en dan stiekem vast te stellen dat we toch wel weer zin hebben in Zweedse balletjes.
En dat ze toch ook eigenlijk best wel mooie lampen hebben.
En dat de Stockholm-serie wat chiquer is en dus ook best ‘volwassen’.
En dat ze op de kinderafdeling dat hebben wat Max toevallig net nodig heeft.

En dat we heel diep van binnen toch altijd van deze winkel zullen blijven houden.

Eén antwoord op “Ikea”

  1. Dat is de kracht van Ikea. En als je Ikea gewoon combineert met grote-mensen-spullen, komt het altijd goed 😉
    Ikea is wel vaak bloginspiratie trouwens!

Geef een reactie