Brötchen

Zondag ochtend tussen 9 en 10. Het is de derde keer dat ik enthousiast mijn blauwe racefiets pak en een eindje de omgeving ga verkennen. Ik weet immers nog maar amper waar ik eigenlijk ben gaan wonen. Dat het hier mooi is, weet ik inmiddels zeker. En dat ik iedere week mijn rondje aan het uitbreiden ben, ook.

Twee weken geleden: 15 km.
Eén week geleden: 22 km.
Vanochtend: 32 km.

Inmiddels heb ik ook vastgesteld dat ik het toeristische en sportieve ook met het nuttige kan combineren. De grens is maar 15 kilometer verderop, en in Duitsland is op zondag ochtend de bakker open.

Ook al wordt het fietspad acuut slechter, hebben de huizen ineens kleine ramen, grijpt de industriële sfeer om zich heen en is het lieflijke ineens verdwenen, de broodjes die ik bij de bakker ophaal, smaken nog eens tien keer zo goed als ik bezweet aan onze keukentafel zit.

2 antwoorden op “Brötchen”

  1. Nog even flink door trainen en volgend jaar naar het NK journalisten! Hoewel je daar natuurlijk eigenlijk niet aan mee mag doen als buurlandse. Misschien is het DK journalisten ook wel dichtbij 😉

Geef een reactie