Waarom wij graag berichtjes tikken…

Het is zover. Zonder dat ik een reden kan noemen, ben ik nu ook officieel lid van Twitter. Al een hele week. Ik post zinloze en zinvolle berichten. Repo af? Dan zet ik er een link bij. Immers: om nou iedere dag mijn reportages op mijn weblog te zetten – zo ijdel ben ik dan ook weer niet. Op Twitter kan zoiets wel.

Twitter is vluchtig, beklijft niet, is kort van stof en de meeste berichten bereiken me niet omdat ik niet vaak genoeg kijk. Toch volg ik alweer meer dan 20 mensen en word ik door evenveel gevolgd. Niets vergeleken bij schoonzus die dit al haar halve leven doet (zo lijkt het) en dus honderden followers op haar naam kan schrijven. Waarom ze haar volgen? Werkelijk waar: geen idee. Net zo weinig als ik snap waarom mensen op mijn naam zouden klikken.

Ik geef toe: de eerste twee dagen was het een kick om te kijken hoeveel mensen zich bij mijn berichtjes aansluiten (ik ben nog net niet zo bedreven dat ik het woord ‘tweets’ uit mijn strot krijg). Maar daarna was de eerste fascinatie er alweer af. En nu moet ik al regelmatig nadenken over mijn volgende tekst.

Vriend J. vindt het grote onzin, dat Twitter. Terwijl hij verder heel erg modern is, hoor. En toen een collega mij gisteren met een heel serieus gezicht vroeg: waarom doe je daar aan mee? Kon ik niet anders antwoorden dan: “Weet ik eigenlijk ook niet.”

Gelukkig zijn er wel meer mensen zoals ik. Ook vriendin M. had twee weken geleden zeker nog geen zin in dit gedoe. En toch is ook zij sinds een paar dagen Twitteraar. ‘Met frisse tegenzin’, zegt ze zelf. Al geloof ik dat het puur door de verveling komt, want door een blessure en de zomerstop van haar programma kan ze noch fietsen noch werken. Ja, wat moet je dan.

Het antwoord is waarschijnlijk even simpel als eeuwenoud: het gaat doodgewoon om zien en gezien worden.

3 antwoorden op “Waarom wij graag berichtjes tikken…”

  1. Volgens mij kunnen we hier zaterdag nog lang over discussiëren. Als je het echt niet leuk vond, was je al gestopt 😛
    En ik ben al aan het minderen, per half juli eindelijk een échte dagvulling gevonden 😉

    Succes met de voorbereidingen!

  2. Ik doe het toch graag? Alleen weet ik niet goed waarom. En dat het voor een deel niet uit te leggen is, maakt het juist interessanter!

  3. Ik tweet nu ook – onder protest. Iemand zei tegen me: je moet een Twitteraccount aanmaken en die linken aan je weblog, dan krijg je meer bezoekers. Tot nu toe merk ik er weinig van.

Geef een reactie