Blingbling

Als ik hardloop, dan in het zwart. Mijn korte broek is zwart, mijn lange ook en vaak hebben ook mijn shirtjes weinig kleur. En lopen doe ik meestal als het donker is, dus eigenlijk ben ik amper te zien buiten. Op wat reflectievlakjes na.

Dat in tegenstelling tot de mede-hardlopers die mij meestal met dubbele snelheid inhalen of die het rondje andersom lopen en die ik veel te vlug weer tegenkom (ook dan ben ik dus te langzaam, mensen). Tegenwoordig moet je op z’n minst een geel of oranje hesje aan, anders doe je niet mee.

Maar het liefst breid je dit basisequipment uit met één of twee armlampjes, een twinkelend rood sterretje voor op je schoen, en als topper een mijnwerkersledlampje op je voorhoofd. Misschien kunnen we dit dan ook nog ergens kwijt.

Ik weet het, ’t zal ongetwijfeld iets met veiligheid te maken hebben. Maar om nou als kermisattractie door een Vinexwijk te strompelen? Zoveel auto’s kom ik niet tegen op het fietspad waar ik meestal loop.

Heb ik een betere oplossing: mijn ‘oude’ Iphone is niet geschikt voor welke GPS-hardloop-gadget ook. Maar hij geeft wel licht!

Geef een reactie