Gebaren op High Heels

Twee vingers tikken op de binnenkant van de arm. Vliegensvlug snellen ze daarna richting oor. Gisteren heb ik geleerd wat dat soort gekke bewegingen betekenen. Ik zat in het publiek bij Hints.

‘Klinkt als’ en ‘derde woord, twee lettergrepen’ zijn gesneden koek voor iedere Nederlander. Het oude en befaamde spelletje kennen ze zo niet in Duitsland en dus is het voor mij onderdeel van een eeuwig durende inburgeringscursus.

Ik begreep het wel heel snel, in het gebouw van Blue Circle, want vriendin S. legde de spelregels heel goed uit. Ze kon bovendien goed overweg met de kandidaten en schitterde op hoge hakken en een oogverblindende glittertop. Vriendin S. is namelijk de nieuwe presentatrette van Hints en dus heb ik haar gister op afstand bewonderd.

Ze deed het zo natuurlijk en vanzelfsprekend dat ik meteen helemaal in het spel zat. Nu weet ik dus eindelijk waarom de mensen met hun armen voor hun lijf gaan zwieren, hoezo een heel alfabet op één arm past en dat je met lichtsnelheid moet kunnen uitbeelden om van Plien en Bianca te winnen.

Ik waag me er niet aan. Maar ga wel alle negen afleveringen kijken.

Wie ook aan wil haken: vanaf 12 februari zijn vriendin S. en Hints negen keer te zien bij de KRO op Nederland 3!

2 antwoorden op “Gebaren op High Heels”

  1. En nu maar afwachten wanneer Ulrike bij Boulevard of Shownieuws gaat aanschuiven. De ene dag commentaar over het programma Hints…..de andere dag bij Jamai op visite om te spreken over de musical Josef. Albert Verlinde mag wel oppassen of hij zijn baantje veilig kan stellen.
    HJ

Geef een reactie