Mannen en wagens

Hutjemutje staan ze buiten bij elkaar. Te koukleumen. Maar dit is belangrijk, zeer belangrijk. Vriend J. en de twee overbuurmannen. J.’s broer heeft er speciaal een uur voor gereden om erbij te kunnen zijn. De buurman van hiernaast schuift even later ook nog aan. Tussen hen in een zwarte bolide. Onze nieuwe Gebrauchtwagen.

Ik bekijk het mannelijke onderonsje vanaf de bank. Binnen. Op tv de afdaling van de vrouwen, Olympische Spelen. Hoe toepasselijk. In Vancouver zijn het vijf ringen, op onze oprit zijn het er maar vier. Maar die winnen vanavond.

Ja, hij is mooi. En ja, hij rijdt lekker. Er zitten heel veel knopjes aan en in, en zelfs sfeerlichtjes onder de pedalen, als in een vliegtuig.

En ja, ik ben er heel blij mee. En dat niet alleen omdat ik nu mijn eigen vier wielen weer voor mezelf heb (wat een luxe, pfffff…).

Maar ik zal nooit begrijpen dat mannen in heerscharen om een auto heen gaan staan om ‘m gezamenlijk te aanbidden.

3 antwoorden op “Mannen en wagens”

  1. Zeg Ulli… Dat doen echt niet alle mannen hoor… Dat jij er nu toevallig een paar van die exemplaren getroffen hebt 😉 Bij ons worden alleen fietsen op die manier bewonderd 😀

  2. @Ingrid: als je goed leest, dan weet je het merk. En dan is het de op één na grootste… En als je te lui bent: flickr.com/photos/jonkeren/4343746966/in/photostream/

Geef een reactie