Van het oor naar de benen

Zonder muziek kan ik niet hardlopen. En dat laatste moet ik nu steeds vaker; immers wil ik eind maart 21 kilometer op een fatsoenlijke sportieve, liefst athletische wijze rennen.

(Dat dreigt trouwens al bijna te mislukken, de lange wintermaanden maken dat ik op de bank teveel snoep. En daar kan ook twee tot drie keer lopen tegenwoordig niet tegenop. Ik hou me aanbevolen voor tips om daar snel weer van af te komen!).

Dat met dat ritme in mijn oor heb ik overgehouden aan de jaren dat ik fanatiek danste. Met kostuums (zie links), optredens en wekelijkse trainingen heb ik zo’n zeven jaar van mijn leven gevuld. Daarna pas kwam het hardlopen. En ook dat gaat dus niet zonder Boemboem of melodie.

Zonder mijn afspeellijst ‘hardlopen’ ben ik niet vooruit te branden. Nu de winter hopelijk langzaam zijn einde nadert, wordt het ook nodig tijd om mijn lijst te verversen. Ook al zijn de foute dance-nummers nog zo lekker – mijn benen en oren schreeuwen om frisse wind.

Mijn oude lijst heb ik inmiddels aangevuld met 5 ‘Ohrwurm’-platen. Nu moet ik de andere 58 nog zien te vervangen. Voor minstens twee uur lang trillende oren. En sterke benen.

(Schrik niet trouwens, ik loop soms op ontzettende baggermuziek; maar die zorgt wel voor vleugels!)

1. I Remember – Deadmau5&Kaskade

2. Wonderfull Days – Charlie Lownoise&Mental Theo

3. Love Etc. – Pet Shop Boys

4. Komodo – Mauro Picotto

5. When the Sun comes down – R.I.O.

2 antwoorden op “Van het oor naar de benen”

  1. E-Rotic heeft zeker 58 loopbare baggertracks. Ze blazen mij altijd vooruit! (Niet naar de tekst luisteren)

Geef een reactie