Bijgeslapen

Vijf dagen achtereen om vier uur opstaan is niet bepaald makkelijk. Iedere ochtend vroeg draaien, alert zijn, geen belangrijk shot vergeten, ook niet. Tijdens het inladen van mijn beeldmateriaal rammelde mijn maag iedere keer zo erg, dat de RBB-kantine mijn beste vriend was geworden.

En nu is het alweer allemaal achter de rug. 12 tot 13 uur per dag werken – daar was ik inmiddels aan gewend geraakt. Ook aan de wat serieuzere omgang met collega’s en de lange vergaderingen. De technische beslommeringen – die moest ik op de koop toe nemen, maar leuk is anders.

Toch was het mooi. Even heel ergens anders kijken. Ergens anders werken. De basis is hetzelfde, en toch is niets zoals op de thuisredactie.

Een serie van vijf afleveringen in vijf dagen: dat heb ik in Utrecht nog nooit gedaan. Ondanks al dat harde werk liep ik iedere dag vrolijk het pand uit. Ik ben trots op wat ik heb gemaakt. Gebeurt niet vaak – vandaar dus even zwart op wit.

Alle reportages van de laatste week op een rij:

> Die Frühaufsteher: Der Flughafen

> Die Frühaufsteher: Der Radiomoderator

> Die Frühaufsteher: Der Kindergarten

> Die Frühaufsteher: Der Bäcker

> Die Frühaufsteher: Der Kioskbesitzer

Voorlopig ben ik hier klaar. En nu een weekje vrij.

(De eerste twee reportages zijn helaas niet meer online te zien. En met de rest moeten jullie dus ook opschieten…)

Eén antwoord op “Bijgeslapen”

Geef een reactie