Frühjahrsputz

Vriend J. en ik hebben een hogedrukreiniger aangeschaft. De folders nageplozen voor de beste aanbieding, enthousiast alle waterslangen aangekoppeld en de knop omgedraaid.

Ja, zo’n geel ding van Duitse makelij. Het komt uit dezelfde plaats waar vorig jaar een scholier een heleboel mensen overhoop schoot, maar dat heeft verder niets met onze tegels te maken.

Die waren gewoon bruin, grijs en groen of iets dat erop lijkt. Het voor- en naeffect ziet u links. Toen we dat kleine stukje hadden gedaan, waren we er zeker van: de bijna honderd euro zijn perfect besteed. De afgelopen dagen zijn we in alle uithoeken van de tuin bezig geweest, eenmaal begonnen, wil je alle vuil er ook zo snel mogelijk af hebben.

Bijkomend voordeel: we hebben geschoffeld, gewroet en waren niet vies van een beetje aarde op onze vingers. Nu staan er nieuwe bloemetjes in de potten en zijn ook de ramen en deuren schoon.

Het is hartstikke burgerlijk. Maar het voelt ooooh zo fijn. Een schone tuin, en dat op mijn verjaardag!

(En vanmiddag vertrekken we trouwens voor twee dagen romantisch naar Parijs. Dus of dat ook onder burgerlijk valt, geen idee. Kan me ook niet schelen. Ik geniet volop op mijn 31e!)

2 antwoorden op “Frühjahrsputz”

  1. Heey Ulli,
    Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!.
    Was het leuk in Parijs?? Alles goed verder??
    Fam Markvoort

  2. @lydia: Dankje! En het was inderdaad heel erg mooi in Parijs! Kun je verderop boven lezen. En het gaat allemaal heel erg goed hier. Bij jullie ook?

Geef een reactie