73

De constatering van het voedingscentrum klopt helemaal. Voor mij dan. Ongemerkt ben ik de laatste jaren een kilo per 12 maanden aangekomen.

Ligt natuurlijk ook aan die ene keer met die dikke buik en de baby die werd geboren, maar ook zonder al dat eet ik veel te graag hier een hapje kaas, daar een stukje chocola, dubbele porties lunch en avondeten en tussendoor ook cake of negerzoenen op de redactie. Minderen met eten is helemaal niet mijn ding. Veuls te lekker, al dat spul.

En dan schiet bewegen er ook veel te vaak bij in. Sinds de laatste wedstrijden heb ik geen zin meer in hardlopen. En ik werk dan wel vaak buiten en met een camera, maar ook daar kweek je geen grote spiergroepen mee, hoor!

Dat moet anders.
Ik heb besloten dat er 5 kilo af moet.

Ik maak het niet zo gek als collega M., maar heb hem al wel als personal coach ingehuurd. Want hij gaat wel heel erg goed. En hij is het toonbeeld van vooruitgang: tussen lunch en avondeten heeft hij nu helemaal geen honger meer. Een verademing lijkt me dat!

Bovendien is het zomer. Mijn racefiets mocht alweer twee keer met mij naar buiten en vriendin M. heeft nieuwe (oude) spulletjes gesponsord. Zodat ik er ook een beetje sportief uitzie. En gemotiveerd ben.

Tot nu toe is het moeilijk, want in de koelkast ligt een ontzettend bijzondere en lekkere cake die mijn oma speciaal voor me heeft besteld. En die moet op. Tenzij iemand langs komt om hem voor me op te eten?

2 antwoorden op “73”

  1. Oh, ik ken het Ulli! Het is té moeilijk, maar soms oh zo nodig! En helemaal als het bikini-weer er weer aankomt! Succes, je kunt het!
    En oja, ik kom je niet helpen met die heerlijke cake;)

  2. Ik ken het probleem en voel met je mee….. Voor wat betreft die cake van je oma, een echte calorieën bom volgens mij, dus helaas ook ik kom je er niet mee helpen die extra kilo zul je er zelf nog aan moeten eten ;-). Maar in ieder geval succes, hoop dat het mij ook lukt.

Geef een reactie