Giro heden en toen

Ik word niet vaak gefotografeerd terwijl ik aan het werk ben. Alhoewel: misschien word ik wel vaak vastgelegd op de digitale plaat, maar meestal krijg ik er niks van te zien. Ik vergeet visitekaartjes uit te delen en dus weten de fotografen ook helemaal niet naar wie ze het moeten opsturen.

Bovendien – het staat zo raar als ik aan het einde van mijn opnames vraag: “Mag ik die foto’svan jou hebben? Wil je ze opsturen?”. Het staat onprofessioneel en narcistisch. Alsjeblieft? Een foto van mezelf? Zodat ik ’s avonds in bed naar mezelf kan liggen staren? Nee.

Des te leuker als er mensen zijn die mij ineens aanklikken via Twitter, en die dan een foto van mij de ether inpleuren. Met de vraag: staat @ullinagel erop? Jawel! Dat doet ze! Met een chagrijnige kop, dat wel, maar ik stond natuurlijk al langer dan een half uur bij die ene rotonde in Amerongen te wachten tot de wieleraars eindelijk langs zouden sjezen. Dat deden ze om tien voor drie. In een minuutje was alles voorbij, en ik had het – op en top geconcentreerd – allemaal alleen op mijn kleine scherm gezien.

Acht jaar geleden stond ik er trouwens ook. Niet in Amerongen, maar in Groningen. En wat een verschil: zonnig gemoed, vrolijk zwaaiend, niets aan mijn hoofd, studentikoos slaperig op zondag, zoals het hoort.

Ook toen zagen we de renners voorbij flitsen. Wel een paar keer, want het was de proloog. Vandaag was het na afloop rennen naar de auto, naar Utrecht hollen, inladen en binnen het uur monteren. Goed gelukt.

En dat geeft toch meer voldoening dan zomaar stilstaan langs een hek.

2 antwoorden op “Giro heden en toen”

  1. Ulli, de proloog in Groningen was op zaterdag. Ik denk dat je bij de start van de eerste etappe naar Muenster, in die Heimat, stond. Maar dit alles natuurlijk geheel terzijde.

  2. @mopperlog: excusez moi, het was meer in de zin van 'slaperig op zondag', ik weet niet meer welke dag het was, namelijk…:-)

Geef een reactie