Rare snuiters

Ik heb een stel rare vriendinnen. Eentje kwam ooit als ‘beginneling’ onze redactie binnengeslopen en ontpopte zich binnen twee jaar tot ongekend talent dat ineens prijzen won en nu als BBN’er (de bijna bekende Nederlander) door het leven mag.

De ander heeft een top-baan op durven zeggen omdat ze het veel liever allemaal alleen deed. Dat vond ze eng, maar vanaf de eerste seconde was ze succesvol en sindsdien is ze een belangrijke raadgever. Hoe doe jij dat dan? – die vraag hoor ik mezelf regelmatig stellen.

En de derde kan toveren. Ze was namelijk eerst een gewone journaliste, maar ineens bleek dat ze ook wel bijzonder goed kon fietsen. Zo goed, dat ze binnen een jaar ineens topwielrenster werd en door Nederlands beroemdste wielerploeg werd ingelijfd.

En deze laatste week hebben ze alle drie wel een heel raar en druk schema.

De eerste zat net vijf dagen opgesloten in een lelijke villa in Blaricum, zonder telefoon, computer, krant of radio. Ruben en het vliegrampnieuws – dat heeft ze allemaal gemist.

De tweede blijkt niet alleen maar goed te zijn in teksten, maar ook zij zoekt het avontuur op. Ze heeft de Elfstedentocht achter de rug – roeiend (wie verzint zoiets?).

En de derde maakt het ’t bontst van allemaal, want die fietst even de Tour de l’Aude, de Tour de France voor vrouwen. In het algemeen klassement is ze nu 27e (van de 104 als ik het goed heb).

Vriendin M. moet nog even door, ze heeft nog zes etappes te gaan. De andere twee gaan nu weer een beetje normaal doen.

En ik kan me bijna niet voorstellen dat ik de enige ben die gewoon thuis in de tuin het onkruid zit te wieden. Maar het is toch echt zo.

5 antwoorden op “Rare snuiters”

 1. Haha… nee, hoor je bent niet de enige. Grappig: ik moest net ook aan M. en L. denken en hun bijzondere week.
  Ik heb ook onkruid zitten wieden dit weekend en gemoederd. En nu om half elf 's avonds nog even wat werken ­čśë

 2. Ahum. Heb je je eigen stukje hieronder wel gelezen?

  Liefs, je rare vriendin L.

  PS ben ik de roze, de gele of de blauwe gesnavelde zeehond? Hahaha waar haal je ze vandaan.

 3. Vergeet je eigen talenten niet, blijf het knap vinden hoe je alles kan plannen, organiseren en combineren. Ook erg bijzonder!

 4. @Nienke: Gelukkig! Voelde me eventjes te huiselijk…
  @Laura: jawel, mijn werk is ook heel tof, maar deze week dreven jullie het wel mooi op de spits! En de gele snuiter past het best bij jou!

 5. Ja, ik vroeg me ook al af welke rare snuiter ik dan ben. Maar misschien is het een metafoor…

  Als ik een blog had waar ik actief voor schreef zou ik opscheppen over mijn multi-taskende, tweetalige, supermoeder vriendin.

  xxsofix

Geef een reactie