Bazig

Mijn blog lijdt onder de mooie zomer. Alsmaar zon, warm en vandaag zelfs een heerlijk briesje (de stormen laat ik even achterwege voor het leesgemak). Dan heb ik gewoon geen zin om achter een toetsenbord te kruipen als het niet perse hoeft. Maar een lange zomerpauze zou ook heel raar zijn, want ondertussen ben ik gewoon wel voor het eerst van mijn leven ceremoniemeester geweest.

Voor goede vriendin S. (niet die van tv, maar die andere, die Duitse) heb ik ballonnen opgepompt, muziek aangesloten op een audiomixer, een kadotafel gerangschikt, een poster opgehangen, de beamer getest, telefoontjes aangenomen, stomme spelletjes geweerd uit het avondprogramma, de DJ gemaild, het vrijgezellenfeest voorbereid, de mensen de zaal ingebonjourd, de mensen weer uit de zaal gebonjourd om dat vervolgens zo’n 10 keer te herhalen.

Ik had geen voorbereiding. Even verdwaalde ik op de dummy-pagina’s, maar besloot snel daar weer van af te stappen. Veel te veel taken, dat zou ik vast niet allemaal hoeven doen.

Hoefde ook niet. Ik knutselde wat en probeerde me bij 34 graden staande te houden in mijn mooie jurk, wisselde Duits en Nederlands af (en sprak regelmatig de verkeerde mensen aan in de verkeerde taal) en probeerde naar alle kanten te glimlachen. Misschien wel het moeilijkste van mijn opdracht.

Aan het einde van de avond bedankten heel veel mensen mij voor de goede organisatie. “Graag gedaan”, zei ik. En: “ik weet eigenlijk nog steeds niet wie u eigenlijk bent.”

Geeft niks. Het was mooi. Iedereen luisterde naar me. Bruid en bruidegom straalden.
Niet slecht, meesteres voor één dag.

Geef een reactie