Peuter op pad (met ouders)

Het fietsstoeltje moet nog mee. Twee tenten staan voor de zekerheid klaar in de garage. De koffer nog leeg op zolder, maar morgenochtend gooien we die vol met katoenen spullen. Speelgoed? Ok, één klein koffertje mag. Anders gaat de klep niet meer dicht.

Ons mannetje is al een echte kampeerder, want in het bezit van een SIGG fles. Voorspellend kado van oma. Max is twee en we hadden grootse plannen. Een camper huren. Een vliegtuig huren… oh nee, boeken. Een verre reis. Toch maar Griekenland. Toen Italië. Sardinië. En hoogstwaarschijnlijk wordt het nu Rügen. Ook een eiland. Maar dan gewoon thuis. Aan de Oostzee.

Zoveel meer dan normaal hoeft eigenlijk ook niet mee. Een plastic ‘Bagger’ koop ik daar wel voor 3 euro. En volgens mijn buurvrouw leggen de kinderen op vakantie gewoon drie wasknijpers naast elkaar en dan zijn ze net zo blij. Hou ik haar aan.

Bij de bieb heb ik boekjes met liedjes en bijbehorende cd’s opgespoord. Dit is het begin van het einde, hoor ik wat mensen zeggen. Misschien. Maar het is vakantie. En Max vindt liedjes mooi. Dus nemen we die mee als we morgen zes uur in de auto zitten.

De tent stond vanmiddag in de tuin en we gingen er even in zitten, met de Ipod (wat was dat ook alweer?). Muziek luisteren. Kinderbed ernaast. Past perfect. En Max vond het jolig.

Eerst nog de grote stad. Die vanavond aan de telefoon hing. Het regent.

De vakantie is begonnen.

Eén antwoord op “Peuter op pad (met ouders)”

  1. Volgens mij doen jullie het precies goed: bij ons luisteren ze eindeloos met plezier naar cd's en het speelgoed dat we ergens in de kofferbak hebben weten te persen, zien ze niet eens liggen. De wasknijpers, tentharingen, stokken uit het bos en water uit de afwasteiltje zijn veel interessanter. Geniet!

Geef een reactie