Figuurgoeroe’s

Tussen al die boeiende CDA-, VVD- en PVV-nieuwsavondjes is er zo af en toe ook nog eens ruimte voor vermaak. Op woensdag bijvoorbeeld. Dan haast ik me rond half negen naar beneden en zap naar 4.

Ik heb weinig vaste stekjes als het om televisie kijken gaat. Sex and the city heb ik pas aangezet toen het laatste seizoen al was aangebroken. Grey’s Anatomy – nö, ook niet echt. The Sopranos kijken we op dvd, zo af en toe, wanneer het uitkomt. En nieuws en achtergronden op Uitzending gemist.

Maar voor deze twee dames trek ik me graag terug op de bank, met een fleece-dekentje rond mijn voeten. Trinny en Susannah. Ze waren briljant bij What not to wear, en ook nu ze door de Nederlandse steden trekken, ben ik verslingerd aan de metamorfoses.

Ongetwijfeld omdat het leuk is om naar onzekere dames en heren te kijken, met futloos haar en net iets teveel vet rond hun middel. Daar ga je jezelf beter van voelen, geloof ik.

Maar vooral omdat ze zo ongegeneerd aan andervrouws tieten zitten, en omdat ze eerlijk zijn. En er echt iets van proberen te maken. En terwijl ze in één aflevering een hele tros Nederlanders in een nieuw jasje en BH steken (in een recordtijd en in een mega fabriekshal), lukt het ze nog om de vinger op de zere plek te leggen.

De vermoeide moeders die alle energie in hun kleine kind hebben gestoken en dus niet in zichzelf, pikken ze zo van straat. En ze hoeven maar een arm op iemands schouder te leggen, of de tranen beginnen al te biggelen.

Zelfbewuste vrouwen laten ze uiteindelijk achter. Met gestroomlijnde jurken en fantastische decolletés.

Op donderdag trek ik veel sneller een rok uit de kast en maak er wat van. Voelt ook eigenlijk veel fijner dan die spijkerbroek.

Alleen die ontzettend hoge hakken – daar zie ik mezelf echt niet op lopen.

Geef een reactie