Languit

Ik heb het wel eens gehad. Dat ik dacht, wat gezellig, lekker met een boekje in bed, kopje thee ernaast, rondje slapen, weer verder lezen, onzinnige programma’s kijken die het daglicht niet verdragen en nog een keer omdraaien.

Maar ik ben maar heel zelden ziek. En heb een baan, een man en een zoon, en dus lig ik natuurlijk nooit een hele dag in bed, met een boekje en een kopje thee. En doorgaans mis ik al die geweldige uitzendingen tussen tien uur ’s ochtends en vijf uur ’s middags. Daar is namelijk nooit de tijd voor.

Vandaag had ik de kans om het allemaal mee te maken. Gisteren al rommelden mijn darmen. En daar gingen ze vandaag vrolijk mee verder. Er zat niks anders op dan RTV afbellen, te aanvaarden dat de bezetting vandaag zo krap was, dat ze eigenlijk geen vervanging voor mij konden vinden. Zoon bij de oppas achter te laten en in bed te kruipen.

En daar met een boekje, een hele kan thee en slechte tv-programma’s de rest van de dag te blijven.

Precies dat heb ik gedaan.
Ik heb het boek uitgelezen, uitgebreid de bordesscène bewonderd en geslapen. Op een korte fietstrip naar de apotheek na heb ik weinig gedaan.

Maar mag ik dan nu eindelijk weer opstaan? Lopen, lekker eten, werken, met Max spelen, knuffelen en vooral gezond zijn hebben toch mijn voorkeur.

Geef een reactie