De dagen zonder werk

Dan zit ik het liefst op de fiets. Met zon. Wat eindelijk weer kon vandaag (tenminste: ’s ochtends). Vóór mij troont Max op zijn stoeltje waar hij inmiddels eigenlijk te groot voor is. Hij zou al een tijdje achter op de bagagedrager moeten zitten. Maar het is zo gezellig en fijn, je kind tussen je armen terwijl je vooruittrapt.

Dan gaan we samen het fietspad op richting de molen. ‘Hij draait niet, mama!’ Nee, jammer hè? Langs de groene deur waar we patatjes kopen (heeeel af en toe, maar Max onthoudt dat heel goed). En dan komen we bij het spoor waar hij altijd vraagt: ‘Komt een trein aan, mama?’ en ik altijd antwoord: ‘Ik weet het niet. Misschien hebben we vandaag geluk?’. 

Dan komt de tunnel en dan de stad. Met nog een molen, en de bibliotheek. Daar gaan we vanmiddag naar toe. Ja, echt! ‘Boeken ausleihen’. Nu eerst nog een stukje verder, zingen. ‘En dansen, mama’. Tuurlijk.

Peuterspeelzaal, muziekschool en de bieb – Max heeft buitenlucht en kindercultuur getankt vandaag. 

En ik heb Max getankt. Machtig mooi. 

2 antwoorden op “De dagen zonder werk”

  1. Wij hebben de stoeltjes op de fietsen vervangen door kleine zadels. Nu de kinderen groter worden, kunnen ze toch nog tussen je benen zitten. Inderdaad wel zo gezellig. Die stoeltjes zijn er voor heren- en damesfietsen, te koop in iedere speciaalzaak. Geniet!

Geef een reactie