Zomer

Ik heb het gehad met de donkere dagen. Ok, ik zit hier nu wel, met een bakje nootjes, en een Glühwein (de restjes van december). Da’s best gezellig. Rechts van mij een lamp, tegenover me een lamp. Links een lamp.

Maar die kunnen allemaal niet op tegen het zonlicht.

Vanochtend was het 7.41 uur, en toen zag ik het licht.
Het werd licht! Echt waar! En dat ineens vóór 8 uur!

Ondanks de vrieskou voelde ik zomerse tintelingen in me opstijgen. En dat op de snelweg. Slippers! Rokjesdag! Gezicht in de zon! Shirtjes! Blote voeten! Gras! Echt gras onder je voeten. Ik zou niet meer weten hoe het voelt.

Want het is januari. En het duurt nog eeuwen tot de zon weer echt warm gaat schijnen. Tussendoor kunnen we nog heel wat sneeuw- en ijstijden krijgen, terwijl iedereen al stiekem snakt naar de lente.

Niks schaatsen – hou maar op. Ook de slee heb ik nu eindelijk weer opgeborgen in de garage.

Morgen ochtend ga ik mijn oren weer spitsen, op zoek naar nieuwe vogeltjes buiten. En ik ga vast mijn zomerkleren van vorig jaar sorteren. Met de zon door het raam lijkt het dan misschien al een beetje op….

Ok. Ik maak eerst even de de laatste Glühwein op. En speel nog even winter. Want sinds 17.30 uur is het alweer pikkedonker.

Ik doe het licht uit.
Tot de zomer.

Geef een reactie