Carnaval? Toch maar wel.

Ik ging vandaag toch maar een beetje meedoen.

Stapte op de fiets en ging mijn straat uit. Rechts afslaan bij de rotonde en dan zo’n 15 kilometer rechtdoor. Bij Beek bleek ik ineens op de Dösweg te fietsen. Normaalgesproken heet het hier de Sint Jansgildestraat (persoonlijk vind ik dat een mooiere naam).

Vandaag dus alles anders. Want het schijnt carnaval te zijn.

Ieder huis was voorzien van vlaggetjes. In alle soorten en maten. Vooral groengeel. En in het volgende dorp roodwit. Ik fietste er maar doorheen. En passeerde mensen in vooral veel fluorescerende kleuren. Dat schijnt hip te zijn dit jaar. In carnavalsland.

Nog 5 km verder kwam ik dan een verder tamelijk betekenisloos klein dorpje binnen. Aan de grens. Op de grens. Waar nooit iets gebeurt. Waar een mooi kasteeltje staat, maar als je er op zondag doorheen rijdt, zie je dus nooit iemand.

Vandaag stond het allemaal op de kop.

Dansmariekes, prinsen die naar me zwaaiden. Het was een dolle boel in Waskupenstad. En alle mensen staarden me aan omdat ik als enige tegen de richting in liep. (Voor het gemak was ik even afgestapt.)

Kon me niet schelen.

De zon scheen.

En ik deed gewoon een beetje mee.

Ik was tenslotte speciaal verkleed gekomen – als wielrenner.

Geef een reactie