Check Up

Hee, toch nog even over dat boek. Want dat houdt me bezig.

In hoofdstuk één vind ik uit dat ik framemaat 57 moet hebben. Of dat ook op mijn fiets staat? Heb ik destijds wel de goede gekocht?

Zomaar uit het niets schafte ik in 2007 een racefiets aan. Omdat ik wel eens over de Utrechtse Heuvelrug wilde sjokken. Sneller dan de gemiddelde opoefiets. Hij staat nog steeds in de schuur, is blauw en … ja, meer weet ik eigenlijk niet over hem. Behalve dat ik er ook blauwe klikschoenen en een blauw shirt bij heb gekocht. Toen.

Nu pas worden mijn ogen geopend. Is mijn stuur wel even breed als mijn schouders? Ik leg het boek even neer en hol naar de garage. Even meten; 43 cm. Ja hoor. Dat klopt alvast.

Bij de alinea over het vrouwenzadel moet ik het laten afweten. In de wielerwinkel ben ik destijds geholpen door mannen die met geen woord mokten over de vrouwelijke variant. Terwijl die dus heel belangrijk schijnt te zijn voor je zitbotjes. Daar moet ik dus wat aan doen.

Mijn groepen? De mijne staat niet in het boek, maar een korte mail naar één van de auteurs leert al snel dat mijn groep wat minder vaak voorkomt, maar ook prima is (27 versnellingen, mocht u geïnteresseerd zijn).

Dat trucje met die edele delen (dat nu al zo uitgebreid besproken is op tv en radio, dat heel Nederland meteen zou moeten weten waar ik het over heb), dat heb ik ook maar eens toegepast. Maar waarde schrijfsters: ik kreeg er nou juist wat meer last van. Of komt dat omdat ik dan toch al best goed gewend ben aan mijn zadel? En mijn huid dus al enige weerstand heeft opgebouwd?

Hoe dan ook. Een bel heb ik ook niet op mijn fiets. Iedere keer roep ik maar ‘Ho’ of ‘Joehoe’ als ik de Achterhoekse bejaarden in wil halen, en omdat ik me een beetje schaam, doe ik dat pas zo laat dat ze alsnog schrikken.

Tijd dus voor een dringende Vrouw&Fiets Check up.

Zaterdag ochtend is het zover. Ik ga voor de ultieme controle langs bij ’s Nederlands beste racefietsenwinkel.

Ben benieuwd hoe vaak ik mijn fietsleven nog moet beteren.

Want ik ben nog maar bij hoofdstuk 2.

Geef een reactie