Een prijs, een prijs!

Het is dus gelukt. Ik kan een NL Award boven mijn bed hangen.

Geheel tegen de verwachting in (want er zijn ook zoveel andere goede verhalen), wonnen collega Eva M. en ik gisteravond de prijs voor de beste regionale tv- en radioproductie. Toen het werd ingestuurd, was ik op vakantie en bij terugkomst dacht ik: oh ja, dat was inderdaad best een toffe serie.

Vlak voor de bekendmaking flitste het door mijn hoofd: we worden het niet. Want de andere twee bijdrages waren politieker, inhoudelijker, grappiger.

Maar dan toch, de samenvatting van de jury.

“Leven en dood in tijden van voetbalgekte. Spannende radio waar echt iets gebeurt. Respectvol gemaakt. Een internationaal evenement vertaald naar de regio met een persoonlijke invalshoek. Het winnen programma in de categorie Radio Achtergrond is de ‘WK Soap’ van RTV Utrecht’.”

En toen mocht ik toch opstaan. (Collega Eva zat op dat moment met haar dikke zwangere buik in bad, en aangezien zij geen alcohol mag, kan ik de fles champagne nu alleen opdrinken.)

Trots en blij, dat wel.

> Benieuwd? Hier vind je de radioreportage die de prijs echt heeft gewonnen (een week later overleed Gerrit)

> En hier zijn delen van dehele serievoor tv te vinden

> En vergeet dan ook niet even naarDe Koerskte kijken, want die won ook!

2 antwoorden op “Een prijs, een prijs!”

Geef een reactie