Prijzen

Gezien de wereldproblemen die aardbevingen, tsunami’s en droogkokende brandstofstaven veroorzaken, brengt de regionale omroep tegenwoordig vooral nieuws in de luwte. Dat zal ik niet ontkennen.

Wij vertellen de kleine verhalen, maar ook de zorgen die regiogenoten hebben over hun Japanse vrienden of bekenden. Zoals het Christelijk Lyceum in Zeist waar de leerlingen geen idee hebben hoe het nu met hun Japanse gastscholieren gaat. Of de Japanse student uit Utrecht die een lezing over de aardbeving in zijn land volgt. Omdat ie alles, maar dan ook alles wil weten.

Dat steekt maar schamel af bij de verslaggevers die de afgelopen dagen naar het hol van de leeuw zijn getrokken (en nu weer veilig in het vliegtuig zitten). En toch: uiteindelijk is al het grote nieuws op deze aardbol terug te voeren naar die ene kleine speld in dat ene dorp of die ene straat.

Over dat kleine, regionale wordt vandaag en morgen weer eens gesproken op de ROOS-dagen, de bijeenkomst voor alle Nederlandse regionale omroepen.

Omdat ik met mijn hoofd de laatste dagen vooral in Japan zat, ben ik dus ook bijna vergeten dat er bij die dagen ook een prijsuitreiking hoort. De NL Award.

Voor de beste regionale tv- en radioproducties.

En samen met collega Eva M. ben ik genomineerd.

Niet voor het grote nieuws op aarde. Niet voor een live verslag vanuit een crisis- of rampgebied. Wij doen niet aan oorlogsverslaggeving. Maar trekken eerder de volkswijken in.

Onze bijdrage is klein, net als ons nieuws. We zijn genomineerd voor een aantal radioreportages tijdens het WK 2010.

Denkt er iemand nog aan voetbal? Vanavond misschien heel even. Dan horen we of we een prijs binnenslepen.

2 antwoorden op “Prijzen”

  1. Als ik de ROOS-site goed begrijp: Gefeliciteerd!

    Ik kwam via de site van marijnfietst op je blog terecht en lees het graag: mooie kleine verhalen.

Geef een reactie