Volgend project

Wij zijn alweer een tijdje offline. Omdat we zo ontzettend druk zijn. Bijvoorbeeld met ons tuinproject.

Twee jaar lang hebben we op ons terras gezeten zonder ons te ergeren. Als er maar zon is, dan is een tuin al gauw goed. Maar ineens trok er een rookgordijn voor onze ogen weg en bedachten we: dit kan veel mooier! Praktischer, groener, en überhipper dan nu.

Dus zijn we gewoon begonnen. De wit-crème-beige tegels met oranje spikkels hebben we er maar gewoon uitgeramd. Tuinaarde gekocht (waren het nou 20 of 40 zakken?) en gras op rollen besteld.

Toen was het eerste gedeelte al klaar. Hortensia’s in de hoek (die doen het altijd goed zonder dat je ernaar om hoeft te kijken, en ik vind ze ook nog eens mooi). En het gras is groener dan ooit. Prachtig!

Nu moet het andere gedeelte nog. Bestaand terras weg (ook dat: een eitje), aarde afgraven (daar heeft ons een aardig stel met een minigraafmachine bij geholpen, zeer tot tevredenheid van onze zoon en alle andere kinderen in de straat), en dan beginnen aan de bouw van een groot, een zeer groot houten terras.

Nou, dat is dus best een grote uitdaging. Wel een hele gave, want het wordt allemaal gelijkvloers. Een toffe chique vlonder gaan we krijgen. Dankzij vriend J., want dat is de meest handige man op aarde (die het nu dus zelfs lukt om een scheve tuin recht te krijgen.)

Samen met mijn vader heeft ie de afgelopen 48 uur lang geploeterd. Stenen goed gelegd, zand geschoffeld, de waterpas is nu bijna krom van al dat werk.

En nee, het is nog niet af. Maar we gaan gewoon door. Want het is immers een groots project. Met een groots resultaat. Ik heb nu al zin in die mooie bank die we in de hoek gaan zetten.
De zon zal mooier schijnen dan ooit. In onze tuin.

Zelf doen? Dat voelt dubbel goed.

Geef een reactie