Weggetoverd

De tijd die ik aan het typen van dit stukje tekst besteed, zou ik eigenlijk moeten gebruiken om verder te zoeken.

Ik ben namelijk iets kwijt.

Een paar laarzen.

Korte, kleine, hippe, lievelingslaarzen.

(Zoals die links hier, maar dan kleur ‘cognac’.)

En dat terwijl ik best een opgeruimd type ben. Pannen, borden, sieraden en zo wat meer hebben bij mij vaste plekken. En ook al doe ik er wel eens iets langer over om ook daadwerkelijk die ene oorbel terug te vinden – in één van de kastjes of tassen kom ik ‘m dan tenslotte altijd weer tegen.

Maar nu dus die laarzen.

Het logboek:

Voor het laatst droeg ik ze op vrijdag, 6 mei. (Voor zover ik me kan herinneren. De dag daarna werd het namelijk 26 graden en definitief te warm voor de laarsjes.)

En ik weet ook nog waar ik ze voor het laatst gezien heb. In de hoek in de woonkamer. Tussen de lamp en de zwarte speaker. Zeg maar, zo’n 30 cm rechts van de boekenkast.

Daar stonden ze voor het laatst.

En nu? Ik weet niet meer waar ik nog moet kijken.

Alle verdiepingen van ons huis heb ik gehad.

De meest logische plek – in de gang – niks.

Op zolder – niks.

In de aankleedkamer – niks.

In de badkamer, kinderkamer, bijkeuken, garage – allemaal niente.

De laarsjes geven niet thuis.

En zoiets heb ik dus nog nooit meegemaakt.
Dat ik al langer dan een week op zoek ben naar schoenen. Ik bedoel, zeg nou eerlijk: waar kunnen die dan uithangen?

Ondertussen loens ik op de meest bizarre plekken. Achter de kasten, in de kasten, in de tuin (ook niks), bovenop de kasten, achter de deuren, in de speelgoedkisten, in de auto.

Ik denk na en dan denk ik nog eens na en dan nog eens. Maar daar is niks. Ik weet gewoon niet meer waar ik die krengen moet zoeken. Ze lijken van de aardbodem verdwenen.

En nee, ik ben geen wisselschoenenmeisje (wil zeggen: ander schoeisel meenemen naar het werk en die daar dan omwisselen) en stiekem verdenk ik ook nog steeds mijn moeder (die was op bezoek, heeft dezelfde maat en zou ze zomaar in de tas….maar ze bezweert van niet, dus ja.).

Ik hou me aanbevolen voor tips.

Want hoe langer ze weg zijn – hoe liever ik ze terug wil.

Laarsjes? Zeggen jullie even piep?

6 antwoorden op “Weggetoverd”

  1. Misschien moet je Max toch maar eens aan een kruisverhoor onderwerpen dan. Ik heb een paar legerkisten bij de voordeur staan, voor blubberige klusjes in de tuin enzo. Die vind ik regelmatig op de gekste plekken terug, als mijn zoontje er weer mee heeft lopen slepen.

  2. @malcesine Sporttasche hab ich nicht (und in allen anderen Taschen hab ich auch schon geguckt). Auch unter allen Betten und unterm Sofa. Truhe haben wir auch nicht… Ich glaub, ich gebs auf.

  3. Hmmm … bei Nachbarn gewesen und barfuß nach Hause gegangen? Zum Schuster gebracht? Mehr fällt mir dann auch nicht ein … oder doch mal den Sohn interviewen 😉

  4. "Mama schoenen nog steeds kwijt"….zei Max vol overtuiging afgelopen dinsdag. "moeten we goed zoeken" . . . .Weet je heel zeker dat hij er niet meer vanaf weet ???? 😉 Heb je trouwens ook in de auto van Jos gekeken? Of zijn ze per ongeluk afgevoerd met het tuinafval? Meer opties weet ik zo ook niet maar misschien schiet ons nog wat te binnen :-).

Geef een reactie