13

Het was een warme zomerdag. Mijn Zweedse bed (type schuimmatras met zwarte hoes) zat bovenop de auto van mijn ouders. Het boekenrek en een klein bureautje achterin. Veel meer dan dat had ik niet nodig.

Zo reden we de de A28 en de Julianaweg in Groningen af. Bij dat grote kruispunt. Waar je toen nog rechtdoor kon.

Even naar rechts, en dan al snel de Fongersplaats op. Mijn allereerste stekkie in Nederland. Een kamer van nog geen 4 bij 4. Ook mijn konijn verhuisde mee.

Het was een gezellige boel, maar ook doodeng.

Een dag later begon de Keiweek al, de introductieweek voor Eerstejaarsstudenten. Terwijl ik geen idee had waar ik eigenlijk was beland. In een vreemde stad, in een land dat ik alleen maar van vakanties kende.

Het was wennen, ook al sprak ik de taal toen al aardig.
13 jaar later ben ik al lang ondergedompeld en honderd keer bovengekomen.

Het is fijn in Nederland. Proost!

Geef een reactie