Hutselknutsel

Soms wou ik dat ik zo’n heel creatief type was. Met een blog over mode, of over al die dingen die ik zelf bouw, bedenk, maak of enigszins in elkaar draai. Met duizenden bezoekers omdat het zo tof is wat ik doe.

Niet dus. Ik knutsel in de marge.

Maar dat is ook leuk, kan ik jullie vertellen!

Die kussenhoes die ik afgelopen weekend heb gemaakt (mijn eerste rits ooit!), bekijk ik nu toch iedere dag tederder dan al die gekochte exemplaren.


En het idee om van een oud boekenrek een kamerscherm te maken, de stof uit te zoeken, te kopen, met wel honderd speldjes af te steken en daarna op maat te naaien – dat was ook van mij. De scharnieren heeft vriend J. er binnen 30 seconden tussengezet. En vandaag heb ik de stof vastgeniet met hulp van zwager E.

Het mooiste dingetje dat tegenwoordig ligt te pronken en te wachten, is dan weer – jammer de bammer – niet van mijn hand. Want breien – dat kan alleen moeders.

Oh ja. Ik heb nog wel een oude spiegel van 3 euro opgelapt. Met lak. Da’s geen kunstje. Vind ik ook.

Maar het geeft wel heel veel voldoening.

4 antwoorden op “Hutselknutsel”

 1. Rotes Kissen, rote Jacke … wird´s ein Mädchen ;-)?
  Die Idee mit dem Paravent-Bücherregal (oder andersrum) ist super!
  Was ist Hutselknutsel?
  Grüße von auch Ulrike.

 2. Haha, ja, da hast du richtig hingeguckt. 🙂 Hutselknutsel ist eigentlich gar nichts. Wie 'Rastelbastel', das gibts auch nicht (fällt mir jetzt gerade ein). Hier kann man so schön spielen mit den Wörtern. Eigentlich benutzt man ja immer 'Creabea', aber das war mir zuviel Cliché…

 3. Wat ben je al goed bezig!
  Wij moeten nog aan de babykamer beginnen… Maandag komen de stoottroepen.
  En wat heerlijk, al die meisjesspulletjes 😉

Geef een reactie