De laatste weken

Druk was het. Dit afgelopen half jaar.
36 uur eindredacteur. Max. Op en neer van Doetinchem naar Utrecht. En vriend J. vijf maanden gedetacheerd in Amsterdam. Dus weg van maandag tot vrijdag.

Ik heb één vaste oppas versleten en heb onze andere 14-jarige oppas best blij gemaakt met heel wat extra centjes.

Vriendinnen ging ik voornamelijk mailen of bellen. En af en toe wél zien – maar dan met twee extra oppasuurtjes en wat schuldgevoel in mijn maag.

Mijn weblog bijhouden? Dat werd even minder belangrijk. De avonden eindigden meestal heel gauw met een warm bad en een paar bladzijdes op bed.

Schoonmoeder 60 en oma 80 – ook met een overvolle agenda kan ik niet anders dan ook nog eens creatieve filmpjes verzinnen, draaien en monteren.

Druk, maar ook heel boeiend. Energiek. Want ik werd er amper moe van. En ging iedere dag opnieuw met plezier op pad. En omdat ik besloten had, me nergens druk over te maken en gewoon vrolijk te zijn, ging het wonderbaarlijk goed.

Ondertussen groeide de buik.

Nu, precies op het moment dat ie behoorlijk in de weg gaat zitten, komt alles in rustiger vaarwater. Vriend J. is weer iedere avond hier, de eindredacteursfunctie is afgeslankt naar een 24-uurs-combi eindredactie/verslaggeving. Zo kom ik ook weer eens buiten.

En mijn lijf lijkt het iets lagere tempo onmiddellijk te omarmen.

Ik waggel met mijn camera op de rug de trap op. Sjok naar mijn stoel en naar de koffieautomaat.
Hijs me op de voorstoel van de auto en lijk soms een hefboom nodig te hebben om er weer uit te komen. Vraag aan aardige stagiaires of ze mijn statief willen dragen. Of ze willen rijden. En of ze één keer extra willen lopen voor een beker water.

Hoe langzaam kan een mens worden? Nou, heel langzaam dus. En de kans is groot dat ik de komende maanden alleen maar trager word.

Nog twee weken werken – en hopelijk val ik daarna niet acuut in slaap.
Al zou het kind in mijn buik me dat in dank afnemen, gok ik zo.

Eén antwoord op “De laatste weken”

Geef een reactie