Niks

Maandag ochtend en ik check even mijn agenda.

9.00 uur: auto naar de garage.

Ok, er staat in ieder geval één afspraak gepland voor vandaag. Om 10 uur ben ik weer thuis. De rest van de dag is nog leeg.

Verder:

dinsdag is leeg

woensdag is leeg

donderdag is leeg

vrijdag is leeg.

Het is ook nog eens vakantie, dus is er zelfs geen peuterspeelzaal of oppas voor Max.

De wereld staat even stil.

Na het afgelopen drukke jaar is dit wel een heel erg rustige periode. De enige afspraken die ik om de 3 tot 4 uur heb, zijn met Lotta. Die worden steeds gezelliger, met kletsen en lachen. De spreekwoordelijke roze-wolk-momenten dus.

Verder kleppert de brievenbus regelmatig.

Niet omdat ik bergen post ontvang, maar omdat vriendjes van Max komen en met hem willen spelen. Als ze eenmaal bezig zijn, heb ik ook daar niet zoveel omkijken naar.

Ik maak ontbijt, ik smeer broodjes tussen de middag, ik veeg wat, vouw de was, ben een huisvrouw, maar voel me helemaal niet zo.

Twee weken geleden heb ik dit ‘slow life’ even onderbroken. Weekje Berlijn – eenmaal terug, meteen gaan schaatsen – dan een dagje invallen op de redactie (werken heet dat geloof ik) – en weer schaatsen. En daarna nog een keer schaatsen. Dat was dus een drukke week.

Nu het ijs gesmolten is, heb ik niks om handen.

Behalve genieten van mijn vrije tijd.

Ik hou mijn gezicht en mijn baby in de zon en zak nog eens lekker onderuit in de bank. Voor de lol vergelijk ik mijn babyfoto’s met de baby op mijn schoot. Ook een leuke bezigheid.

Ik scrabble online met wat vrienden en collega’s, zet koffie, volg het nieuws weer regelmatig (Gauck wordt de nieuwe bondspresident en op het moment dat ik dit schrijf, meldt mijn smartphone dat Job Cohen aftreedt). En ik lees boeken. Gisteren aan eentje begonnen en vandaag al op pagina 150 – dat lijkt dus echt op vakantie.

Menigeen fronst als ik meld dat ik pas in mei weer begin met werken – toch maar een maandje eerder starten misschien? Al ware het maar dat ik dan ook iets meer te melden heb op mijn eigen blog. Of zal ik de tijd benutten om regelmatig naar Drenthe af te reizen? Of een vriendin in Bristol te bezoeken? Een baby moet natuurlijk ook wel aan haar eigen omgeving kunnen wennen, dus alleen maar de hort op is ook niet zo’n goed idee.

Ik denk er nog even over na.

Want zo’n babysabbatical met weinig tot niets bevalt me wel.

Het wordt vanzelf weer druk, dat is een ding dat zeker is.

2 antwoorden op “Niks”

  1. Hey Ulrike
    Misschien moet je een boek gaan schrijven …… Wat een geweldige manier van schrijven! Heb genoten van je oooooh zo herkenbare verhaal! Ik ga morgen met Britt en Lloyd naar binnenpret …… misschien voor jou ook een optie 😉

    Liefs sandra

  2. Jaaa vriendin opzoeken in Bristol! Nee hoor lief gewoon genieten zoveel je kunt. Kenje het verhaal van Wanja op de kachel? Dat is een heel mooie Sage over Wanja die zeven jaar slaapt op de kachel en iedereen vindt hem lui en useless. Maar als hij dan opstaat gaat hij de wereld in om grootse dingen te doen. Ik zeg, rijp jij maar lekker op je kacheltje. zoen Zoen

Geef een reactie