Nieuwe deuren

Het is maandag. En ik hoef niet naar mijn werk.

Omdat ik geen werk meer heb.

Eigen schuld, dikke bult, want ik heb zelf mijn baan opgezegd. Om dozen in te kunnen pakken en te vertrekken.

Beetje jammer is dat natuurlijk wel. Zes-en-een-half jaar lang was RTV Utrecht mijn thuisbasis. En nu moet ik ineens in mijn eentje verder, zonder een warm redactiebad, waarin het altijd aangenaam poedelen was. Vertrouwd. Waar ik iedereen kende en iedereen mij. Waar je vaak aan een half woord genoeg had (Of aan één lach. Of meerdere.).

Daar heb ik geleerd wat ik nu allemaal kan. En ik kan genoeg om me ook in mijn eentje te redden qua werk. Dat weet ik heus wel; anders had ik de stap naar de grote stad helemaal niet gewaagd.

Toch is het gek dat er nu een extra sleutel aan mijn bos hangt.

Eentje die toegang verleent tot een bekende, maar toch ook hele andere wereld.

Geen tuin meer, maar een balkon. Geen A12 meer naar Utrecht, maar stoplichten en de S-Bahn. Geen Nederlandse biertjes meer, maar grote pullen. Minder fietsen en meer lopen. Geen vertrouwde gezichten meer aan de vergadertafel, maar concurrenten. Geen Nederlands, maar Duits. Geen jij, maar u.

Een paar dagen nog; de meeste kasten zijn al leeg.

En gelukkig ben ik helemaal niet alleen, mijn fijne gezin gaat helemaal met mij mee. Wij zijn het constante team dat nu gewoon elders zijn tent opslaat.

We hebben lijstjes met leuke dingen. Héél veel leuke dingen.

En daar hebben we heel veel zin in.

Tot in Berlijn!

Eén antwoord op “Nieuwe deuren”

Geef een reactie