RTV Utrecht: Henschotermeer — Partijen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug willen met iedereen om tafel

Alle betrokkenen zouden meer met elkaar moeten praten, zeggen veel politici in de Utrechtse Heuvelrug. “Ik zie dat een heleboel partijen een heleboel dingen roepen, maar ik vraag me af of ze ook daadwerkelijk met elkaar in gesprek zijn”, zegt Judith van Roy van de VVD Utrechtse Heuvelrug. “Wat mij betreft moet iemand het voortouw nemen om alle partijen om tafel te krijgen. Er ontstaat nu een heleboel ruis, niemand weet hoe het zit en dan ontstaan er heel veel geruchten. We moeten het gesprek aangaan.”

Items en tekst door Ulrike Nagel.

Judith van Roy, VVD Utrechtse Heuvelrug: “De ondernemer mag ook wel wat centjes verdienen aan het Henschotermeer.”
Lees verder “RTV Utrecht: Henschotermeer — Partijen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug willen met iedereen om tafel”

Ulrike Nagel op Radio 1: Bureau Buitenland – Oekaraïners op Hauptbahnhof

Na Polen is het Hauptbahnhof van Berlijn een van de grootste aankomsthavens van mensen die Oekraïne zijn ontvlucht. Dit heeft naast haar geografische liggen ook te maken met de bijzondere rol die Berlijn speelt in Europa. Daarover vertelt journalist Ulrike Nagel.

VPRO Bureau Buitenland
Logo VPRO Bureau Buitenland
Ulrike Nagel over Oekraïners op Hauptbahnhof in Berlijn

“Het gaat om duizenden mensen per dag”, vertelt Ulrike. “Afgelopen zaterdag waren het er 11 duizend, op zondag waren het er meer dan 10 duizend”. Dat aantal ligt hoger dan tijdens de piek van de Syrische vluchtelingencrisis in 2015.Toen kwamen er dagelijks 8 à 9 duizend mensen per dag aan in Duitsland . Inmiddels zijn 2 miljoen mensen Oekraïne ontvlucht.

VPRO Radio 1 - Bureau Buitenland met Tim de Wit en Sophie Derksen

In Bureau Buitenland hoor je internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen, van maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 14.00 uur. Presentatoren: Sophie Derkzen en Tim de Wit