Interreg live! vanuit Duisburg met Ulrike Nagel.
Tothem Duitsland-marketingbureau verzorgde de moderatie bij de kick-off van het Interreg VI programma Nederland-Duitsland. Door Corona werd de feestelijke opening enkele keren uitgesteld, maar vond op 20 april 2022 dan toch plaats. Dit Interreg-programma loopt van 2021 tot en met 2027 en vandaag tijdens event hoorden we volop best practices van hoe je de aanvraag zo soepel mogelijk kunt doorlopen. Uiteraard zijn we trots op de samenwerking met het Interreg-secretariaat in Kleve om deze productie tot stand te brengen.
Wat? Alles wat u moet weten over de start van de nieuwe programmaperiode 2021-2027. Wie? Belanghebbenden uit politiek, overheidsbestuur, bedrijfsleven, wetenschap en burgerlijke samenleving binnen het programmagebied.
Ulrike Nagel zat op de dag al vroeg volop in de voorbereidingen. Kijk de video voor een voorproefje van de sfeer op locatie.
Di event kon via een livestream bekeken worden.
Over het Interreg VI programma
De grensregio’s in Europa zijn de verbindende schakels van de Europese Unie. Door samenwerking over de grens verliezen de nationale grenzen in Europa meer en meer aan betekenis. Ter ondersteuning van deze grensoverschrijdende samenwerking heeft de Europese Unie het subsidieprogramma Interreg in het leven geroepen.
Financiële ondersteuning voor grensoverschrijdende projecten
Voor de Nederlands-Duitse grensregio staat in de periode 2021-2027 een bedrag van ca. 450 miljoen euro ter beschikking. De doelstellingen die met deze middelen moeten worden bereikt, worden beschreven in het samenwerkingsprogramma “Interreg Deutschland-Nederland”.
De belangrijkste doelstellingen van het programma zijn “een innovatiever programmagebied”, “een groener programmagebied”, “samenwerken aan een verbonden grensgebied” en “een Europa dichter bij de burger in het grensgebied”.
U kunt als publieke of private rechtspersoon, organisatie of bedrijf een projectaanvraag indienen. Gesubsidieerd worden uitsluitend projecten, waarbij Nederlandse en Duitse partners met elkaar samenwerken. De financiering van projecten bestaat altijd uit een eigen bijdrage van de partners, EU-subsidiemiddelen (meestal tot 50%) en vaak ook uit nationale en regionale subsidiemiddelen (bijvoorbeeld van ministeries of provincies).
Kijkt u voor uitgebreide en actuele informatie ook op de website van het Interreg-Programma Deutschland-Nederland.