Ulrike Nagel op Radio 1: Bureau Buitenland – Duitse gemeenten willen meer hulp bij opvang vluchtelingen

Duitse gemeenten willen meer hulp van de regering bij het opvangen van vluchtelingen. Er is door de regering geld beloofd, maar dat is volgens hen lang niet genoeg. Hebben zij een punt? En hoe bijzonder is het dat lokale bestuurders zich hierover in de media uitspreken? Dat vragen wij Duitslandkenner Ulrike Nagel.

VPRO Bureau Buitenland
Logo VPRO Bureau Buitenland
Ulrike Nagel op Radio 1: Bureau Buitenland
Lees verder “Ulrike Nagel op Radio 1: Bureau Buitenland – Duitse gemeenten willen meer hulp bij opvang vluchtelingen”

De rol van stikstof en de verkiezingen? Ik leg het je uit in deze video (RTV Utrecht)

Hoi! Ik ben Ulrike en ik help je kiezen bij de Provinciale Staten & Waterschapsverkiezingen 2023. Als verslaggever voor de provinciale verkiezingen ben ik in het thema Landbouw gedoken. Van huis uit ben ik een stadskind, maar was nu op pad om met boeren te praten over wat er allemaal speelt in een sector die door de stikstofcrisis hoe dan ook zal moeten veranderen. En wat is de rol van de provincie hierin?

De rol van stikstof en de verkiezingen? Ulrike Nagel legt het je uit in deze video
Lees verder “De rol van stikstof en de verkiezingen? Ik leg het je uit in deze video (RTV Utrecht)”

Ulrike Nagel op Radio 1: Bureau Buitenland – Königreich Deutschland

Landjepik in eigen land. Dat is wat de burgers van het Koninkrijk Duitsland willen. Meer grond aankopen om hun eigen fantasiestaat uit te breiden. “Ze hebben zelfs hun eigen zelfbenoemde koning”, zegt Duitsland-kenner Ulrike Nagel in Bureau Buitenland.

VPRO Bureau Buitenland
Logo VPRO Bureau Buitenland
Ulrike Nagel op Radio 1: Bureau Buitenland – De burgers van de beweging “Het Koninkrijk Duitsland” willen meer grond aankopen om hun eigen fantasiestaat uit te breiden. Hoe dat precies zit, bespreken we met Duitsland-kenner Ulrike Nagel.
Lees verder “Ulrike Nagel op Radio 1: Bureau Buitenland – Königreich Deutschland”