The thin line between bont and wit


Ik liep net door ons lokale winkelcentrum om geld te pinnen voor het terras-hout dat zo wordt bezorgd, toen een overdreven glimlachende man naar mij toe liep. Ik schrok daar een beetje van, want hij zag er uit alsof hij erg van jongetjes hield en mij ter plekke even op enigerlij wijze kwam bevredigen.
Maar nee, dit was een mannetje van een marktonderzoeksbureau, en of ik wel wasmiddel wilde testen, ja toch, en hij drukte mij een plastic zak met waspoeder in de hand. “en als u nou deze vragenlijst daarna even invult, dan wordt u gebeld en dan kunt u zeggen wat u ervan vindt. Een prettige dag nog. En o ja, het is alléén voor de bonte was!”.

Het is lang geleden dat mij instructies werd gegeven tot het doen van de was, en tijdens het naar huis lopen dacht ik na over een moeilijke vraag die ik mijzelf had gesteld. Want ik moest de test natuurlijk wel goed uitvoeren. Niet dat het marktonderzoeksbureau-telefoondametje mij op mijn nummer zou zetten dat ik uitgerekend het bonte-wasmiddel voor de witte handdoeken had gebruikt. Ha!

De vraag luidt: Wanneer is bonte was bont? Jaha, interessant. Is bont alleen bont met alleen de hele felle kleuren, of is het wasgoed met kleuren die vroeger fel waren maar nu vaal ook bont? En de theedoeken met een vaag kleurtje, en een gekleurde streep, is dat bont of hoort dat in de witte was?? En de handdoeken, die hébben een kleur, maar ik kan mij herinneren dat die de vorige keer met de witte was gingen. toch?

So there’s a thin line between bont and wit.

Ik moet dan toch maar wachten tot de washmasterin thuis is, dan wijs ik de zak wasmiddel aan en zeg: “kijk! mag je testen.”

Geef een reactie