48 uur geleden

48 uur geleden stonden we met z’n allen in een houten huisje op het stadstrand van Utrecht. Vriendin S. en haar vriend A. hadden V.I.P. uitnodigingen verstuurd. Voor een verjaardagsfeest (“the big three oh”) met een ‘mega-once-in-a-lifetime-verrassing’. Op maandag avond, heel hip.

Toen ik een maand eerder nog bij hen thuis zat te vissen wat ze nou in hemelsnaam precies gingen doen, kreeg ik een heel duidelijk antwoord. “Ik weet het ook niet, Ulli. Het is een verrassing van A. Voor mij.” Ja hoor, dat moest dus een aanzoek worden. Op z’n minst.

Vier, vijf weken lang dacht ik er niet meer aan. Tot afgelopen maandag middag. Mijn reportage was nog niet af, toen ik een sms kreeg: “Wil je zo je camera meenemen? Is maar voor een paar shots (het ja-woord enzo ;-)”.

De zenuwen overmanden me. Een hele goede vriendin, die zonder mijn weten zometeen over twee uurtjes zomaar als verrassing zou gaan trouwen? Ik geloofde er niks van.

Maar het was waar. Om half acht verkondigden bruid en bruidegom dat ze al verloofd waren en dat ze hier, nu, meteen, jawel, zouden gaan trouwen. Twintig minuten later kwamen ze omgekleed weer de zaal in. Een stuk of tien speeches hadden ze voorbereid en in onze handen gedrukt.

Geen tafelschikking, geen maandenlang zoekwerk naar bruidsjurken, geen officiële ceremoniemeester, maar gewoon S. en A. met een microfoon in hun handen, ringen uit China en uiteindelijk twee keer ‘ja’.

Een briljant theaterstuk. Maar dan echt.

3 antwoorden op “48 uur geleden”

  1. Eigenlijk zouden bruiloften altijd zo plaats moeten hebben. Prachtig concept, prachtig uitgevoerd, prachtige avond!

    Jan

  2. Hier heen geklikt om deze bruiloft te lezen. Ex-collega van mij deed het ook zo. En al jaren denk ik dus… Mócht ik ooit nog zo'n stap wagen.. dan doe ik het zo! Geweldig he? Idd niemand verplichten een nieuwe outfit te kopen, geen dure cadeau's te bedenken, gewoon trouwen om het trouwen. 🙂

Geef een reactie