Op Radio 1: Bureau Buitenland – “Wetten, dass..?” met Thomas Gottschalk gestopt

Het is het einde van een tijdperk voor de Duitsers: de laatste uitzending van Wetten, dass..? was afgelopen zaterdag. Een programma dat we in Nederland kennen onder de naam Wedden dat..?, maar de bekendheid bij de buren is vele malen groter – en vooral de presentator die de show jarenlang presenteerde – Thomas Gottschalk. Bureau Buitenland spreekt erover met Duitslandkenner Ulrike Nagel.

Ulrike Nagel in de radiostudio bij Sophie Derkzen over Thomas Gottschalk.

Doorzichtige jurk

Thomas Gottschalk en het programma dat hij tot afgelopen zaterdag presenteerde is volgens Duitslandkenner Ulrike Nagel een waar instituut. “Een programma dat als een soort kampvuur is waar de hele familie omheen gaat zitten. Hij is verschrikkelijk bekend en geliefd. Ook de presentator, inmiddels 73, is verschrikkelijk bekend en geliefd”, aldus Nagel. “Hij ziet er nog steeds net zo uit als in 1987 en staat bekend om zijn flamboyante kledingstijl en de gasten.”

Volgens Ulrike is het een vergissing om te denken dat het programma enkel en alleen om weddenschappen draaiden. De beroemde gasten en de bijbehorende schandalen –zoals Cher die te gast was in een doorzichtige jurk– zijn evengoed onderdeel van het Wetten, dass..?-DNA.

Gestopt vanwege generatiekloof

Hoewel Gottschalk al eerder met het programma was gestopt om later alsnog zijn retour te maken, lijkt het einde ditmaal een stuk definitiever. “Nu wilde hij definitief stoppen omdat hij zijn eigen gasten langzaam niet meer kent, dus vanwege een generatiekloof met de sterren van nu. Ook had hij het gevoel dat hij de meeste grapjes alleen nog maar thuis kon maken. Dit was zijn 154e en blijkbaar definitief laatste uitzending.”

Ulrike Nagel vertelt in de radiostudio NPO1 bij Sophie Derkzen over Thomas Gottschalk.
Ulrike Nagel vertelt in de radiostudio NPO1 bij Sophie Derkzen over Thomas Gottschalk.

NPO Radio 1 link

Thomass Gottschalk bei Wetten...? Das
VPRO Radio 1 - Bureau Buitenland met Tim de Wit en Sophie Derksen

In Bureau Buitenland hoor je internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen, van maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 14.00 uur. Presentatoren: Sophie Derkzen en Tim de Wit

Geef een reactie