We worden bedolven

Gisteravond weer veel te laat naar bed. En dan toch gewoon niet meteen kunnen slapen. Ten eerste: de columns uit het boek ‘Leef’ (van Maria Goos; film gaat vanavond in premiere in Utrecht, by the way) waren veel te grappig. Verhalen over pubers die “levend opgebaard” voor de televisie liggen. “Ja, hij bewoog! Ik zag het!”, roepen de ouders vanuit de serre alsof ze naar een terrarium zitten te kijken. Niet na te vertellen. Ga het zelf maar lezen.

Ten tweede: vriend J. nam folders mee naar bed. Geen goed idee om te slapen, wel een goed idee om te lachen. Misschien brengen nachtelijke uren dat met zich mee, maar ineens staarden wij naar de pagina’s van de MediaMarkt folder en beseften wat voor raars daar eigenlijk opstaat. 20 telefoons op een rij, dubbele pagina, en wat kost het allemaal? 0,- euro. Staat overal. Kijk zelf maar! Nieuw model, met mp3 speler, 2 megapixel camera, 600 MB (of zoiets) – wat kost het? 0,- euro. Nog nieuwer model, nog meer mp3 speler, radiootje, hoesje, beltegoed, bling bling – wat kost het? 0,- euro. Raar hoor. Het kost allemaal niks. En meestal nemen we dat soort boodschappen gewoon klakkeloos over.

Ik begin maar beter niet over de folder van de Leenbakker(komen daar nog mensen?), de folder met die witte en blauwe en oerlelijke banken waar je tegenwoordig gratis een fiets bijkrijgt, de folder van de ‘PC-reparatie aan huis’ die eigenlijk alleen maar een wit blaadje is. En ik begin al HELEMAAL niet over de folder van ene ‘OHM Mode’ (??? help, hoe heette die ook alweer) waar de ‘gewone’ mens tijdelijk als model mag fungeren. Over ‘model Johan’ hebben we smakelijk gelachen. Een boerenzoon in de kleren van OHM mode. Kosten totale outfit (inclusief schoenen): 65 euro. Zijn heel wat Chineese naaimachines aan te pas gekomen.

Onze conclusie was kort: wat proberen al die winkels, al die bedrijven, al die postorders, al die meubelzaken toch ongelofelijk veel zut en onzin te verkopen. En als het niet 1 uur ’s nachts was geweest, hadden wij er ook best serieus naar gekeken. Maar om 1 uur ’s nachts zie je ineens hoe stompzinnig het allemaal is.

En in ‘Leef’ stond dan ook meteen een passende passage. Wij bepalen zelf wat er op de markt komt. Wij alleen. En zolang wij al die onzin en zut allemaal in huis halen, zijn we zelf schuld dat we al die folders in de bus krijgen.
“Verlang je terug naar de ouderwetse simpele chips? Koop ze dan niet, al die wokkels en krokkels en prikkels.” (Dit is vrij geciteerd, dus excuus aan de auteur).

Zijn toch maar gaan slapen.

TEKKO

Wellicht een nieuwe hype ook voor niet-ouders? Ik ga er vast één bestellen…

Vanaf 1 januari 2006 is hij er voor de verzekerden van Achmea: Tekko de nieuwe kraamknuffel. Tekko is een ‘knuffelhonddoek’: een tekkel van badstof die tegelijkertijd ook een spuuglapje is én kan vliegen. Tekko is ontworpen door een Achmea health verzekerde: Dien Kaldeway uit Wezep. Haar ontwerp werd gekozen uit de vele reacties op een oproep in het Achmea health Magazine.

Vandaag een mail van de KLM met speciale aanbiedingen…

Business Jet naar Houston
(Vanaf 30 oktober kunt u naast de reguliere B747-vluchten naar Houston ook kiezen voor een vlucht met een Boeing 737-700 met een volledige Business Class-configuratie. Met deze nieuwe service wil KLM tegemoetkomen aan de grote vraag naar World Business Class-vervoer op deze route. Voor deze service heeft KLM een toestel en bemanning ingehuurd bij Privat Air. Deze in Genève gevestigde maatschappij heeft al 27 jaar ruime ervaring in het wereldwijd uitvoeren van business jet-vluchten; …bla bla bla…enzovoort.)

Eerst maar eens Rita afwachten, zou ik zo zeggen. Slechte timing…

In de ether

Ze is al een beetje zenuwachtig. De voorbereidingen lopen op rolletjes, de jingles zijn af, de reportages staan op scherp, de knoppen wachten om ingedrukt te worden, de technicus zit klaar, de koptelefoons wachten op de nieuwe oortjes, de microfoons staan alvast heen en weer te wieberen in afwachting van scherp stemgeluid en de rest van Radio 1 is jaloers. Want vanavond stipt om 20 uur gaat ze met 300% adrenaline in haar lijf live de ether op vanachter haar radio-regisseuse-bureau: vriendin M.. Ze is nog net niet de presentator, maar wel te horen als verslaggever en onzichtbaar als regisseur. Een echte premiere.
Dus luister allen vanavond naar Llinke Soep op Radio 1!
(Llinke Soep – vrouw met ballen!)